Körömgombakörömgomba elleni szerekKörömgomba kezelése ezüstkolloiddal

Mára minden gombásodás elleni harcban kitüntetett szerepe van az ezüstkolloidnak, így a körömgomba kezelés területén is szükséges róla beszélnünk.

Az ezüstkolloidnak tulajdonképpen a desztillált vízben elkevert nagyon kicsi, szubmikroszkópikus méretű ezüstrészecskéket nevezzük. Ezek a kolloid méretű részecskék állandó lebegésben vannak a desztillált vízben, sohasem ülepednek le. 

Azért használjuk ilyen formában az ezüstöt, mert – kristályos szerkezetű anyag lévén – az emberi szervezet csak ilyen formában tudja hasznosítani. Ezt nagyon jól tudták az őseink is már több száz évvel ezelőtt, ezért dobtak bele a tejbe például egy ezüstpénzt, mert a tapasztalat szerint az tovább elállt. Természetesen azért, mert az ezüst érméről leoldódott parányi részecskék segítettek a romlást okozó mikroorganizmusok „kiiktatásában”.

A jó minőségű ezüstkolloidnak bizonyítottan baktérium-, vírus-, és gombaölő hatása van. Ezért lehet például a körömgomba kezelés egyik hatékony szere, de csak akkor, ha a megfelelő minőségű ezüstkolloidot a megfelelő módon használjuk. 

Néhány szó az ezüstkolloid hatásmechanizmusáról: a baktériumokba, vírusokba, gombákba bejutva gátolja ezeknek az anyagcseréjében szerepet játszó enzimek működését, ezzel együtt el is pusztítja ezeket a kórokozókat. A vizsgálatok szerint hat percen belül a mikroorganizmus fajták nagyon széles skáláját pusztítja el, amelyekkel kapcsolatba kerül. Így semmisíti meg a körömgomba kórokozóit is, de természetesen csak azokat, amelyeknek a közvetlen közelébe kerül.

Az ezüstkolloid körömgomba elleni alkalmazásán kívül, melynek a rövid leírása a koromgomba-elleni-szerek  oldalon található, használható külsőleg és belsőleg minden olyan fertőzésre, amelyet gombák, vírusok és baktériumok okoznak. 

Nyilván sokakban felmerül a kérdés, hogyha ennyire jó ez a szer, és a körömgomba kezelésétől, sebek fertőtlenítésétől, szinte minden bőrfertőzéstől kezdve különféle belső fertőzések gyógyításáig bezárólag szinte mindenre lehet használni, akkor miért nincs jobban elterjedve, miért nem ezt kínálják és reklámozzák a nagy gyógyszergyártók?

A válasz nagyon egyszerű. Az ezüstkolloid bizonyos gyártási szabályok szigorú betartásával kis anyagi befektetéssel egyszerűen előállítható egészen kis vállalkozások, vagy akár magánemberek által is. Ha ennek a valóban egyszerűen előállítható és az 1930-as évek végéig a fertőzések leküzdésében általánosan használt szernek a valódi gyógyító értékét reklámoznák, akkor hogy tudnák eladni drága pénzért a hatalmas multinacionális cégek az általuk gyártott és óriási profittal eladott antibiotikumokat? Tisztában kell lennünk azzal, hogy a profit miatt a nagy befolyású gyógyszergyártóknak nem érdeke egy sokak által olcsón előállítható, de ennek ellenére nagy hatékonyságú gyógyszer közismertté tétele…

 Comments

Körömgomba kezelése ezüstkolloiddal — No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>